Perşembe, Haziran 22, 2006

Adamın Kabahati

Güzel cümleleri olan
Güzel çocuklardık biz
Baktıkça yüzün olurdu
Konuştukça gözlerin
Kimi zaman mecazdın sohbetlerde
Çoğu zaman büyüleyici tezat…

Ve şimdi bu söz sanatının orta yerinde
Desem ki sana: Neden bu yolculuk?
Farkındayım, haksızlık olur
Zira kabahatin çoğu bizde, amenna!
Fakat bir şey eksik, çok belli
Eski bir mevsim saklı yağmurunda…

Sokak lambasını anlat, demişti oysa
Okumayın bu şiiri…

9 yorum:

oky dedi ki...

özgür izin verirsen bazı olumsuz eleştirilerim olacak. şiirlerin akıcı ancak kullandığın bazı kelimelerin bunu bozduğunu düşünüyorum. mesela bu şiirdeki o kelime; amenna. şiir yazarken özellikle az kullanılan kelimeleri mi tercih etmek lazım?

Adsız dedi ki...

aslında oky'nin söylediği bi derece doğru..,az kullanılan bi kelime olmasından değil de sanki bu şiirin genel havasına tam da denk düşmeyen bi kelime olmasından kaynaklanan bi durum var sanırım. amenna kelimesi az kullanılan bi kelime değildir bence,şiirsel bi yanı var hem!böyle söylenişi falan.. :)
bu arada kim olduğumu sormuş üstad!.. :) aslında bloğun gizemli yorumcusu olma gibi bi durum çıktı sanki ortaya ama öyle bi düşüncem yoktu kesinlikle!yine de merak edilmek güzel bişeymiş! :P bilmiyorum ama,ben kim olduğumu söylemezsem daha rahat yazabileceğimi düşündüğüm için böyle birşey yaptım.belki de gereksiz birşeydir.yanlış düşüncelere sebebiyet vermem umarım!
şimdi bu şiire dair birşey geçip gitti içimden.daha doğrusu bi' şarkı..tanıdık geleceğini umuyorum! ve umuyorum üstad'ı kızdırmam! :)
"ah ne kahraman ne cesur
ne güzel çocuklardık
her yeni günü ümitle nasıl
kucaklardık.."

oky dedi ki...

amenna kelimesi çok sık kullanılan bir kelime mi? türkülerde ve eski şiirlerde pek geçer de, günümüzde sık kullanıldığına tanık olmuyorum ben. ama demek istediğini anladım. hani bir epik şiir olsa cuk oturabilir de, bu şiirde biraz emanet durmuş bence de.

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Öncelikle teşekkür ederim. Olumsuz eleştirinin nasıl yapılacağını göstermiş oky ve meçhul anonim :) Gayet hoşuma gitti.
Konuya gelirsek...
Amenna sözü bence oraya cuk oturduğu için koydum. Ama tabi bu benim bakış açım.
Fakat bu biraz da şiiri nasıl okuduğunuzla ilgili. Ben okursam "ne güzel olmuş" dersiniz, başkası okursa belki o kelimeyi fark etmezsiniz bile, başkası okursa "aaa hiç olmamış" dersiniz.
Benim şiirlerim genelde bir sohbet havası içindedir. Sohbet içinde bir serzeniş, bir burukluk, bir sitem gibidir. Buna göre yazar ve okurum ben ;)

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Anonime gelince...
Beni neden kızdıracaksın ki? Anlamadım. Yazdığın şarkı söz gayet güzel ve benim yazıma uygun.
Ama kimliğini açıklarsan ben daha mutlu olacağım ;)

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Yaaa iyi de sen "hem de iyi niyetine inanmadığın birisin" demedin mi? Oysa ben tanıdığım 2 Güneş'in de iyi niyetine her zaman inanırım yahu. Hatta ikisini de çok severim.

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Evet, anonimler karıştı :)
Güneş, seni burada görmek gerçekten çok güzel. Hele ki bana üstad diyen sensen ayrı bir anlamı var.
Sertab'ıma sevgilerle ;)

NoktasizvirguL dedi ki...

Amenna bir alt mısrada gibi okunursa çok güzel uyuyor özgürün dediği gibi. Ancak aynı mısranın sonuna eklendiğinde emanet duruyor okuma ve nefes düzenini bozuyor.

Adsız dedi ki...

tamamen kendi ellerinden yüreğinden yazıyosa bi insan bence şu böyle bu böyle demek çok saçma kıymet blmek gerek herkez şiir yazar lakin ço kaz kişi bunu hisederek yapar. tebrik edeek kutluyorum sizi